Nejčastější dotazy na zdravé žvýkačky (FAQ)

Připravili jsme pro vás nejčastěji kladené dotazy z Vaší strany (FAQ – Frequently Asked Questions). Tyto otázky a odpovědi se budou neustále rozšiřovat. Vždy, kdy se na nás obrátíte s nějakým dotazem, který ještě nebyl zodpovězen.

Dotazů, které na nás chodí je více, proto jsme je z důvodu lepší přehlednosti rozdělili do několika hlavních oblastí. Jsme tu pro Vás. Pokud Vás zajímá něco, co zde není, napište nám prostřednictvím naší emailové schránky: info (zavináč) healthychewinggum (tečka) com.

Za každý Váš dotaz budeme rádi. Neexistují hloupé dotazy.
Váš team Healthy Chewing Gum

Naše hodnoty

Proč žvýkačky od Healthy Chewing Gum?

Našim základním pilířem je kvalita žvýkaček a zdůraznění originality výrobců. Naše morální hodnoty a nároky na zboží jsou vysoké. Náš přístup vychází z vlastního přesvědčení a také to chceme předávat Vám – našim zákazníkům. Healthy Chewing Gum má za úkol přinášet zákazníkovi pravé a nefalšované žvýkačky přímo z trhu. Nehledáme nejlevnější příležitosti na východních či jižních trzích (v Asii, v Africe,v Jižní Americe), abychom dováželi žvýkačky ve velkých pytlích, přebalili je a nazývali svojí značkou. Pak na ně uměle dali punc kvality a vydávali je za své vlastní zboží. Nechceme upírat hodnotu výrobcům, kteří desítky let vkládají své know-how do něčeho, co pro ně znamená mnoho. To je teď velmi častý jev na evropském kontinentu. Nejsme toho zastánci a nechceme se těchto praktit zúčastnit.Nabízíme vám léty prověřené značky, které působí na zahraničních trzích. Kvalita, udržitelnost a férovost (upřímnost) jsou pro nás základními kameny. Chceme aby i naši výrobci byly schopni poskytovat dobré zázemí svým zaměstnancům. Primárně nám nejde jen o zisk, ale i o to, nabízet na trhu zboží, na které jsme hrdí. Nabízíme vám něco, na co jsme my lidé zapomněli. Žvýkačky bez kontroverzních přísad, bez aspartamu, bez umělých syntetických ingrediencí. Zdravé žvýkačky.

Jsou naše žvýkačky udržitelné?

Ano. Vždy usilujeme o to, aby byly žvýkačky udržitelné. Žvýkačky Honest gum (žvýkačky od australské společnosti Honest gum) jsou vyráběny tradičním způsobem s použitím přírodního chicle, udržitelně sklizené přírodní mízy z mexického stromu sapodilla. Naše žvýkačky, ať už jakékoliv značky, neobsahují žádné ošklivé látky, žádná umělá barviva, žádná umělá aromata, žádné konzeravční látky a žádné petrochemické báze (aka plasty). Při balení žvýkaček usilujeme také o to, že vám je zabalíme do jednotného materiálu (tj. papírová krabice, papírová izolepa). Můžete ji tedy snadno recyklovat. Neděláme to proto, že je to trendy, a proto, že to teď společnost vyžaduje. Neděláme to proto, abychom se Vám zalíbili. Děláme to především z toho důvodu, že z toho máme my dobrý pocit, a pevně věříme, že tím pomůžeme naší planetě, která trpí. To rezonuje ve všech naši činnostech. Tak myslíme.

Můžu honest žvýkačky vyhodit do kompostu? Jsou rozložitelné?

Ano, můžete ji vyhodit do kompostu. Žvýkačka je rozložitelná přibližně za 12-15 měsíců.

Uvádíte na trh žvýkačky s původním obalem výrobce, tj. nepřebalené?

Ano. Zakládáme si na tom, že nechceme na trh přivádět zboží tím, že jej ve velkém nakoupíme a přebalíme a vytvoříme tomu tak novou značku a novou identitu (jak to dělá velká většina obchodních řetězců, kterým jde jen o zisk – o nic víc). Chceme zákazníkům přinést zboží tak, jak jej výrobci vytvoří. Vkládáte roky veškeré své know-how do produktu a pak jej někdo koupí za pakatel a vydává za své zboží bez jakékoliv úcty. To nechceme. Zboží od nás je vždy v původním balením (originál).

Zdraví

Jsou žvýkačky, které nabízíte v eshopu skutečně zdravé?

Ano, dali jsme si za cíl prodávat pouze zdravé žvýkačky, které neobsahují kontroverzní přísady mezi které patří aspartam, acesulfam K, BHT a BHA, kyselinu karmínovou (karmín), brilantní modř FCF, oxid titaničitý, sorbitol a jim podobné. Vždy klademe velký důraz na kvalitu a původ žvýkaček. Naše žvýkačky jsou slazeny pouze Xylitolem.

Máte v nabídce žvýkačky bez cukru? S xylitolem?

Ano, to už je dnes samozřejmostí, že žvýkačky jsou bez cukru. Mnoha studiemi bylo prokázáno, že cukr ve žvýkačkách zrychluje výskyt zubního kazu. Proto většina žvýkaček na trhu již cukr neobsahuje. My jdeme ale dál. Náše žvýkačky jsou slazeny pouze přírodním xylitolem, který je tou nejlepší náhradou cukru. Má nízký glykemický index, obsahuje o 40 % méně kalorií než cukr a navíc pomáhá dle studií předcházet vzniku zubního kazu. A to není vše. Zjistěte více o výhodách xylitolu zde.

Jsou žvýkačky s xylitolem zdravé?

Ano, jsou velmi přínosné. Pokud jsou žvýkačky skutečně slazené pouze xylitolem bez dalších umělých sladidel a syntetických barviv, konzervantů, pak jsou zde skloubeny velmi přínosné výhody žvýkaček se zdraví přínosným xylitolem. S těmito žvýkačkami využijete veškeré výhody žvýkání na 100 %. Snížíte sobě, ale i svým dětem výskyt kazů. Žvýkáním těchto žvýkaček zvýšíte přirozené vyplavování slin ve vašich ústech, snížíte výskyt kyselin v ústech, posílíte zubní sklovinu a zabráníte vzniku zubních kazů. A to není vše.Je studiemi prokázané, že vám xylitol může pomoci dosáhnout stabilnější hladiny cukru v krvi, při prevenci a léčbě cukrovky 2. typu. Pomůže vám také při dietě, neboť obsahuje o 40 % méně kalorií než cukr. Když budete mít chuť na sladkost, na kterou jste si zvykli, můžete ji postupně nahradit žvýkáním žvýkačky. Co mnoho lidí neví, žvýkáním našich žvýkaček snížíte ušní a kvasinkové infekce. Podle studií bylo prokázáno, že u dětí s opakujícími se infekcemi uší (zánět středního ucha) každodenní užívání žvýkaček slazených xylitolem byla snížena míra infekce o 40 %. Xylitol může zvýšit produkci kolagenu s nížit riziko osteoporózy. Vyživuje přátelské bakterie ve vašich střevech.

A to stále není vše. Žvýkání zdravých žvýkaček vám pomůže s vyšší koncentrací, se soustředěním, s pamětí. Dokonce dle studií a sami můžeme potvrdit, že odbourává stres, žvýkání uklidňuje ve vypjatých situací. Proč si myslíte, že někteří vrcholoví trenéři žvýkají žvýkačky a nebo nezdravý tabák? Žvýkání je proces, který okysličuje mozek a zvyšuje Vaši přítomnost.

Může žvýkání snížit výskyt respiračních onemocnění?

Ano, troufáme si tvrdit, že se žvýkáním může dojít ke snížení nákladů za obvodního doktora a následnou léčbu (nemocenské/ošetřovné/léky a jejich vedlejší nezdravé účinky pro tělo). Jak je to možné?
Žvýkáním zvýšíte přirozené vyplavování slin v dutině ústní, tím dochází ke snížení suchu v ústech, resp. přirozeně snížite náchylnost tím, že urychlíte regeneraci v dutině ústní. Laicky řešeno, promažete si dutinu ústní (jazyk, dásně, hltan, jícen, hrtan, atd.). Vaše sliny přirozeně léčí.Žvýkáním tedy snížíte výskyt respiračních onemocnění. Díky našim žvýkačkám snížíte výskyt rýmy, a nebo ji lépe zvládnete. Snížíte výskyt zánětů středního ucha. Vyšší teploty, na které jste byli zvyklí, vás budou navštěvovat méně často. To je fantastické, nemyslíte? Sami si to můžete vyzkoušet a za rok a nebo i za půl roku žvýkání žvýkaček se zamyslet, zda tomu tak skutečně je. Vyzkoušejte si to, budete mile překvapeni.

Je nebezpečné spolknout žvýkačku? Pro děti?

Není. Nemějte strach. Je prokázáno, že po spolknutí žvýkačka není žádný problém. Může to být jen nepříjemný pocit těsně po spolknutí. Žvýkačka projde skrze tělo bez jakékoliv újmy na zdraví. Vše, co jste slyšeli o nebezpečí vyvolávající spolknutí žvýkačky jsou jen fámy.

Pomůžou mi žvýkačky na sucho v ústech?

Ano. Žvýkání žvýkaček přirozeně zvyšuje tok slin. Sliny doslova “namažou” dutinu ústní. Díky většímu množství slin dojde k nastartování regenerace a nebo k předcházení sucha v ústech.

Pomůžou mi pastilky či sprej na sucho v ústech?

Pokud chcete překlenout nějaké období při a po užívání antibiotik, při nachlazení nebo po nachlazení, můžete také využít našich pastilek nebo spreje, které jsou určeny speciálně pro překlenutí sucha v ústech.

Velmi příjemné je, že použití může být kdykoliv během dne. I když večer po vyčištění zubů ulehnete do postele, a zjistíte, že máte sucho v ústech, které vás dráždí ke kašli, můžete použít pastilku na sucho v ústech, a nemusíte si potom čistit zuby. Pastilky jsou slazeny xylitolem , takže vás dokonce ochrání proti zubnímu kazu. Pastilky na sucho v ústech můžete využít i v noci a to bez výčitek.

Nulové kalorie, nulový obsah klasického rafinovaného cukru nahrazen xylitolem.

Pokud máte sucho v ústech již chronické, obraťte se na svého lékaře. Pokud se jedná o krátkodobé záležitosti, využijte žvýkaček, pastilek a spreje.

Sprej je skvělá pomůcka do batohu/kabelky, pokud jste v práci a nemůžete žvýkat a nebo cumlat pastilku. Během pár vteřin stříknete do úst, naimpregnujete, zlepšíte chuť, ochráníte zuby a zbavíte se nepříjemných pocitů sucha v ústech. Elegantní řešení.

Ušetřím pravidelným žvýkáním žvýkaček na zubaři/dentistovi?

Ano. Je to mnohými studiemi prokázané a máme také odzkoušené sami na sobě, že pokud budete pravidelně žvýkat naše žvýkačky bez cukru s xylitolem můžete snížít výskyt kazů, zbarvení na povrchu zubů, snížíte výskyt plaku, zvýšíte přirozenou tvorbu slin, které příznivě působí nejen na zuby, ale na celou dutinu ústní i ušní. Můžete se také zbavit často se vyskytujících aftů, sucha v ústech. Žvýkání žvýkaček přirozeně vyvolává vyšší tok slin, čímž si “promažete” dutinu ústní.

Kvalita

Je pravda, že chuť zdravé žvýkačky vydrží kratší dobu?

Ano. Nezastíráme tento holý fakt. Je to tak. Zvykli jsme si na žvýkačky s umělými barvivy, konzervanty, ochucovadly, udržovateli chuti a podobné syntetické přísady. Tyto přísady mají velké výhody pro výrobce a i na první pohled pro zákazníky. Pravda je ale trochu jiná.Chuť běžně dostupné žvýkačky vydrží dlouho. Ano. Nepřirozeně dlouho. A vy jste si na to již zvykli a považujete to za běžný standard. Tak to ale není. Vše je vykoupeno tím, že pokud chcete, aby žvýkačka dlouho vydržela, musí být z plastu a její chuť je za pomocí umělých přísad prodloužena. Nikdo se neptal výrobců, zda jsou tyto “zázračné” přísady a dlouhá výdrž chuti žvýkaček vykoupeny zdravím. Zdravá žvýkačka bez kontroverzních přísad nevydrží tak dlouho, ale její chuť je přirozeně přírodní, a žvýkačka a její ingredience neubližují vašemu zdraví. Když kupujete kvalitní zboží, vždy je trvanlivost omezená. Je to jako u čerstvého mléka. Můžete si koupit trvalé mléko, ale moc toho svému tělu nedáte. To mi věřte. Také si můžete koupit kefír – acidofilní mléko, které je plné živin po kterých vaše tělo lační. Je to na každém z nás vybrat si vhodnou potravinu. To, že je dražší, to tak v dnešní době je. Za kvalitu se platí.

Proč zaplatíte jinou cenu za zdravé žvýkačky než za běžně dostupné žvýkačky?

Do našich žvýkaček vstupují jen ty nejlepší suroviny bez veškerých kontroverzních přísad. Zdravé žvýkačky jsou vyráběné s maximální péčí výrobců, kteří mají dlouholetou zkušenost. Své výrobní procesy neustále zlepšují. Pečlivě vybíráme výrobce, kteří jdou ruku v ruce s našimi hodnotami. Chceme přinášet našim zákazníkům to nejlepší. Za zdravé žvýkačky zaplatíte jinou cenu, než za ty běžně dostupné. Jedná se ale o žvýkačky bez chemie, bez aspartamu, bez syntetických látek, které ve žvýkačkách být nemají. Zakoupením zdravých žvýkaček získáte žvýkačky většinou původních receptur – kvalitu, jistotu znalosti původu výrobce (tzn. nepřebalování produktů, které je velmi častým jevem na našich trzích) a tím i garanci o skutečném složení žvýkaček, a také to nejdůležitější – výbornou chuť žvýkaček! Naší prioritou jsou žvýkačky vyráběné tradičně s láskou k přírodě. Vždy dáme přednost výrobci, který má za cíl používat jen ingredience z přírody.

Použití

Jak často mám žvýkat?

Žvýkejte žvýkačky bez cukru slazené xylitolem po dobu min. 20 minut hned po každém jídle nebo pití. V ideálním případě je to 3-7x denně. Žvýkáním zvýšíte přirozeně tok slin, snížíte výskyt kazů a pomůžete sklovině oklepat se z útoků kyselin. Vy tak neutralizujete kyseliny plaku, které poškozují zubní sklovinu. Výrazně tak podpoříte dentální hygienu. Pokud trpíte na zabarvování zubů, žvýkačky vám s tím výrazně pomohou.

Mohou mi žvýkačky pomoci se zápachem z úst?

Ano. Žvýkačky zvyšují produkci slin a kdykoliv budete potřebovat, krátkodobě vám osvěží dech a tím sníží zápach z úst.

Pomůžou mi žvýkačky na sucho v ústech?

Ano. Žvýkání žvýkaček přirozeně zvyšuje tok slin. Sliny doslova “namažou” dutinu ústní. Díky většímu množství slin dojde k nastartování regenerace a nebo k předcházení sucha v ústech.

Pomůžou mi pastilky či sprej na sucho v ústech?

Pokud chcete překlenout nějaké období při a po užívání antibiotik, při nachlazení nebo po nachlazení, můžete také využít našich pastilek nebo spreje, které jsou určeny speciálně pro překlenutí sucha v ústech.

Velmi příjemné je, že použití může být kdykoliv během dne. I když večer po vyčištění zubů ulehnete do postele, a zjistíte, že máte sucho v ústech, které vás dráždí ke kašli, můžete použít pastilku na sucho v ústech, a nemusíte si potom čistit zuby. Pastilky jsou slazeny xylitolem , takže vás dokonce ochrání proti zubnímu kazu. Pastilky na sucho v ústech můžete využít i v noci a to bez výčitek.

Nulové kalorie, nulový obsah klasického rafinovaného cukru nahrazen xylitolem.

Pokud máte sucho v ústech již chronické, obraťte se na svého lékaře. Pokud se jedná o krátkodobé záležitosti, využijte žvýkaček, pastilek a spreje.

Sprej je skvělá pomůcka do batohu/kabelky, pokud jste v práci a nemůžete žvýkat a nebo cumlat pastilku. Během pár vteřin stříknete do úst, naimpregnujete, zlepšíte chuť, ochráníte zuby a zbavíte se nepříjemných pocitů sucha v ústech. Elegantní řešení.

Mám žvýkat po kávě?

Ano. To je velmi dobrý přístup. Ke každé kávě patří sklenice vody a zdravá žvýkačka. Po kávě je pro vaše zuby velmi přínosné napít se sklenicí vody a ideálně ještě žvýkat po dobu min. 20 minut žvýkačku bez cukru slazenou xylitolem. Tak zajistíte, že vám káva a nebo cukr nezpůsobí žádné potíže na zubech. Předcházíte tím problémům, které se k pití kávy vážou a moc se o tom nemluví.

Mám žvýkat po limonádě?

Ano. Žvýkejte po limonádě, po kávě, po jakémkoliv nápoji, který obsahuje barvivo nebo cukr. Vždy tím vrátíte ph v ústech na správné hodnoty a přirozeně obnovíte řád v ústech. Odplavíte kyseliny a ochráníte zuby před následky. Navíc uděláte radost svým chuťovým pohárkům. Po kávě nezůstává u nikoho příjemné klima v ústech. Žvýkáním žvýkačky to změníte. Navíc nebudete nepříjemným společníkem díky nepříjemnému dechu.

Je žvýkání vhodné pro děti?

Ano, žvýkání je vhodné také pro děti bez limitů. Obecně je známo, že děti mohou žvýkat od chvíle, kdy jsou schopné uvědomit si, že žvýkačka se žvýká a nepolyká. Každé dítě si to umí uvědomit v jiném věku a je to také na přístupu a podpoře ze strany rodiče na začátku. Dítě spolkne žvýkačku párkrát a už to samé nechce opakovat. Naučí se tomu předcházet, pokud na to má rozum.Právě děti do věku 11 let o své zuby nedokáží dostatečně disciplinovaně pečovat sami. To jim nemějte za zlé. Děti to obecně do 11 let neumí (vyjma výjimek). Rodiče by měli dětem, do tohoto zlomového věku, s čištěním zubů pomáhat, a nebo jim alespoň být nápomocní uhlídat pravidelnost a vhodné čištění. Pokud děti naučíte navíc žvýkat žvýkačky po každém jídle, po sladkém a po sladkých nápojích, máte vyhráno. Žvýkání můžete považovat za funkční prostředek doplňkové dentální hygieny, pomocí kterého skloubíte povinnost se zábavou. Které dítě by nerado žvýkalo sladkou žvýkačku (slazenu xylitolem, který se stará o zuby)? Děti tak ochrání přirozenou tvorbou zvýšeného toku slin své zuby před útokem kyselin a mohou tak zásadně snížit tvorbu zubního kazu.

Technická

Je pravda, že chuť zdravé žvýkačky vydrží kratší dobu?

Ano. Nezastíráme tento holý fakt. Je to tak. Zvykli jsme si na žvýkačky s umělými barvivy, konzervanty, ochucovadly, udržovateli chuti a podobné syntetické přísady. Tyto přísady mají velké výhody pro výrobce a i na první pohled pro zákazníky. Pravda je ale trochu jiná.Chuť běžně dostupné žvýkačky vydrží velmi dlouho. Ano. Nepřirozeně dlouho. A vy jste si na to již zvykli a považujete to za běžný standard. Tak to ale není. Vše je vykoupeno tím, že pokud chcete, aby žvýkačka dlouho vydržela, musí být z plastu a její chuť je za pomocí umělých přísad prodloužena. Nikdo se neptal výrobců, zda jsou tyto “zázračné” přísady a dlouhé výdrže chuti žvýkaček vykoupeny zdravím. Zdravá žvýkačka bez kontroverzních přísad nevydrží tak dlouho, ale chuť je přirozeně přírodní – žvýkačka a její ingredience neubližují vašemu zdraví.

Když kupujete kvalitní zboží, vždy je trvanlivost omezená. Je to jako u čerstvého mléka. Můžete si koupit trvalé mléko, ale moc toho svému tělu nedáte. To mi věřte. Také si můžete koupit kefír – acidofilní mléko, které je plné živin po kterých vaše tělo lační. Je to na každém z nás vybrat vhodnou potravinu. To, že je dražší, to tak v dnešní době je. Za kvalitu se platí.

Způsobují žvýkačky vypadávání plomb?

Pokud byla zubní výplň (plomba) udělána zubním lékařem správně, neměla by žvýkačka nebo žvýkání v žádném případě vytáhnout zubní výplň (plombu) ze zubu. Pokud se tak stane, poukazuje to pouze na chybu v provedení či nekvalitní materiál. Zubní zákrok je pak nutné zopakovat, tj. vyplnit zubní dutinu.

Mění 100% přírodní žvýkačka strukturu již v ústech?

Ano. Další věc, se kterou je nutné počítat. Žvýkačky, které jsou označeny, že se jedná o 100% přírodní jsou prostě přírodní. Neobsahují tedy plast. Když žvýkáte plast, žvýkačka je stálá a neměnná. Přírodní žvýkačky obsahují přírodní základ. Například žvýkačky honest gum mají jako základ přírodní mízu z mexického stromu sapodilla. Budete tedy cítit při žvýkání, že žvýkačka mění svoji strukturu. Ale to je správně, tak to má být. Ti, co jsou navyklí na to, že žvýkačka je i po 3 hodinách stálá, těm doporučuji si uvědomit, že to přírodní žvýkačka nedělá! Počítejte s tím, že jste si koupili přírodu, nikoliv chemii. Když s tím počítate, nebudete překvapeni.

Co prodáváte za produkty?

Žvýkačky

Blistr 12 ks
Peppermint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – blistr po 12 ks
Spearmint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – blistr po 12 ks 
Ovocné zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – blistr po 12 ks 
Skořicové zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – blistr po 12 ks 
Ice Mint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – blistr po 12 ks 
Lékořicové zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – blistr po 12 ks
Granátové jablko malina zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – blistr po 12 ksSáček 50 ks
Peppermint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – sáček po 50 ks
Spearmint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – sáček po 50 ks 
Ovocné zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – sáček po 50 ks
Skořicové zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – sáček po 50 ks
Ice Mint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – sáček po 50 ks
Lékořicové zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – sáček po 50 ks
Granátové jablko malina zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – sáček po 50 ks

Lahvička 60 ks
Peppermint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – lahvička po 60 ks
Spearmint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – lahvička po 60 ks 
Ovocné zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – lahvička po 60 ks
Skořicové zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – lahvička po 60 ks
Ice Mint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – lahvička po 60 ks
Lékořicové zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – lahvička po 60 ks
Granátové jablko malina zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – lahvička po 60 ks

Velký sáček 500 ks (výhodné balení)
Peppermint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – velký sáček po 500 ks
Spearmint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – velký sáček po 500 ks 
Ovocné zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – velký sáček po 500 ks
Skořicové zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – sáček po 500 ks
Ice Mint zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – velký sáček po 500 ks
Lékořicové zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – velký sáček po 500 ks
Granátové jablko malina zdravé žvýkačky bez aspartamu Xylichew – sáček po 500 ks

Přírodní žvýkačky

Pastilky

Ústní spreje

Jaké máte příchutě žvýkaček?

Jaké máte příchutě pastilek?

Fakta potvrzená nezávislými studiemi

Proč byste měli užívat zdravé pastilky?

Máte dost toho, že se neustále potýkáte se suchem v krku, s bolavým krekem, se suchým kašlem nebo ucpanými nosem? Je čas začít používat zdravé pastilky. Zdravé pastilky jsou více než jen bonbón pro vaše hrdlo. Jsou plné prospěšných složek jako jsou bylinky, vitamíny a minerály, které mohou pomoci zmírnit podráždění a posílit vaše celkové zdraví. V tomto článku prozkoumáme důvody, proč byste měli začít používat zdravé pastilky a přínosy, které mohou poskytnout. Dejte sbohem suchým sliznicím (suchu v krku).
Zjistěte více v článku – Proč byste měli užívat zdravé pastilky? >

Okamžitá úleva pro sucho v ústech a suchý kašel

Suché ústa mohou být skutečnou nepříjemností. Ať už je to způsobeno vedlejšími účinky léků, stresem nebo životem obecně. Nepříjemnost, kterou způsobuje častý kašel, je nepopiratelná. Naštěstí máme několik věcí, které mohou poskytnout okamžitou úlevu – žvýkačky, ústní spreje a pastilky. V tomto článku se budeme zabývat příčinami suchých úst a problémy, které s tímto ústním zdravotním problémem můžeme čelit.
Zjistěte více v článku – Okamžitá úleva pro sucho v ústech a suchý kašel >

Po stopách historie žvýkaček

Zajímalo vás někdy, odkud pochází žvýkačka? Má pozoruhodnou historii, která sahá až do starověkých dob a končí úžasnými příchutěmi, kterých si dnes užíváme. Starověké civilizace jako Řekové, Mayové a Aztékové měly své vlastní verze žvýkačky vyrobené z přírodních látek jako pryskyřice nebo míza stromů. S postupem času se žvýkání stalo chutnější a vzrušující. Ale jedna věc zůstala stejná: potenciální zdravotní přínosy žvýkačky. Chcete vědět víc? Pojďme se ponořit hlouběji do sledování historie žvýkačky.
Zjistěte více v článku – Po stopách historie žvýkaček >

Je možné bělení zubů žvýkačkou?

Snažíte se dosáhnout lesklých bílých zubů bez obtížných postupů? Věřte tomu nebo ne, řešení je jednoduché a příjemné a je přímo na dosah – bělení zubů žvýkačkou. V této příručce prozkoumáme vztah mezi žvýkačkou bez cukru a bělením zubů. Zjistěte, jak vám tato denní návyková činnost pomůže získat bílejší zuby bez jakýchkoli dlouhých postupů.
Zjistěte více v článku – Bělení zubů žvýkačkou >

Jak zhubnout se žvýkačkou

Kolem hubnutí se točí mnoho mýtů. Jedním z takových mýtů je tvrzení, že žvýkání žvýkačky může snížit váhu. Jak moc můžete věřit větě: “Jak zhubnout se žvýkačkou?” Je to opravdu realita nebo jen další fikce? V tomto článku se budeme zabývat tímto tvrzením a odhalíme pravdu prostřednictvím studií (důkazů). Zjistíme, jak a do jaké míry může žvýkání žvýkačky pomoci při hubnutí. Zůstaňte s námi!
Zjistěte více v článku – Jak zhubnout se žvýkačkou >

Proč sladkosti způsobují zubní kazy? Prevence?

Lidé s láskou k sladkému! Už jste se někdy ptali, proč vás zubaři odrazují od konzumace těch zbytečných sladkých bonbonů, čokolád a žvýkaček s tím, že tyto potraviny způsobují zubní kazy? Pokud nevíte, proč sladkosti způsobují zubní kazy, nebojte se. V tomto článku rozebereme vztah mezi sladkostmi a zubním kazem. Takže příště, až si pochutnáte na nějaké sladké lahůdce, budete se seznámeni s jejich vlivem na vaše šťastné a zdravé zuby.
Zjistěte více v článku – Proč sladkosti způsobují zubní kazy | Prevence >

Jaký je rozdíl mezi běžnými a žvýkačkami a žvýkačkami bez cukru?

Víte, jaké jsou různé typy žvýkačky: běžné vs. bez cukru? Většinou kupujeme běžnou žvýkačku, aniž bychom věděli, co obsahuje, a zda jsou na trhu pro nás k dispozici lepší možnosti. V tomto článku se dozvíme rozdíl mezi běžnou žvýkačkou a žvýkačkou bez cukru. Pokud si přečtete tento článek, budete schopni se od této doby rozhodnout, zda si objednáte žvýkačky z online obchodu nebo budete dál chodit pro nákup žvýkaček do svého místního obchodu. Odteď budete vidět žvýkačky trochu jinak, než předtím. Budete schopni učinit informované rozhodnutí!
Zjistěte více v článku – Žvýkačky: Běžné vs. bez cukru >

Jak zhubnout v obličeji?

V světě, kde fyzický vzhled získává popularitu, hledání ostřejšího čelistního linií a štíhlejšího obličeje se zdá být běžným cílem. Jedna zajímavá, ale trochu kontroverzní metoda, která si získala pozornost, je akt žvýkání žvýkačky. Je toto tvrzení realistické, nebo je to jen další mýtus? V tomto blogu budeme zkoumat, jak můžete použít žvýkačku pro štíhlejší obličej (jak zhubnout v obličeji) a do jaké míry může být užitečná.
Zjistěte více v článku – Jak zhubnout v obličeji? >

Proč žvýkat žvýkačku?

Proč byste měli žvýkat žvýkačku? Žvýkačka není jen na foukání bublin. Může mít mnoho zdravotních výhod. Nevěříte mi? V článku zjistíte některé vědecky prokázané výhody žvýkačky – Proč žvýkat žvýkačku >

7 pravidel pro zdravé zuby

Každý ví, že správná ústní hygiena zajišťuje zdravé zuby. Někdy jsme však v životě tak zaneprázdněni, že vynecháváme některé základní úkony ústní hygieny. Co se tedy stane, když zapomenete dodržovat základní pravidla pro zdravé zuby? Když nejste na správné cestě zubní hygieny, objeví se velké příznaky. Než naleznete správnou cestu, pojďme zjistit, zda je vaše cesta správná, nebo špatná.
Zjistěte více v článku – 7 pravidel pro zdravé zuby >

Zdravé zuby se žvýkačkou

Jsou zuby zdravější se žvýkačkou nebo bez ní? Je snadné odpovědět ano, zdravé zuby se žvýkačkou jsou ještě zdravější. Těžší je odpovědět proč. A o mnoho složitější, je napsat to tak, jak to je. Zuby jsou se žvýkačkou zdravější, bez pochyb. Pojďte zjistit proč tomu tak je.
Zjistěte více v článku – Zdravé zuby se žvýkačkou >

Co jsou žvýkačky bez aspartamu?

Žvýkačky bez aspartamu je relativně nový pojem, který nedávným rozhodnutím Světové zdravotní organizace (WHO) získal na hodnotě. Aspartam byl poprvé IARC [2] zařazen v klasifikace do skupiny Group 2B, tj. mezi “potenciálně karcinogenní látky pro lidi”. Potravinářské společnosti a jejich asociace se to snaží zlehčovat, ale do té klasifikace již aspartam patří. Nikdo s tím už nic neudělá. Proto pojďte s námi zjistit, co to ten aspartam je a proč byste jej měli vyřadit ze svého jídelníčku? Proč byste měli žvýkat žvýkačky bez aspartamu?
Zjistěte více v článku – Žvýkačky bez aspartamu >

Co je xylitol?

Xylitol je přírodní sladidlo, které je považováno za nejlepší náhradu klasického cukru (rafinovaného). Je to cukr, který se přirozeně vyskytuje v přírodě. A tomu také odpovídá to, co o něm doposud zjistila věda. Jedná se o nejlepší náhradu cukru, která nemá konkurenci. Xylitol, nebo-li březový cukr, se extrahuje z bříz nebo některých druhů ovoce. Na rozdíl od klasického cukru, xylitol Vašim zubům pomáhá přecházet zubním kazům. Má mnoho zdraví prospěšných výhod. Proto doporučujeme konzumovat žvýkačky bez cukru s xylitolem (pouze s xylitolem).
Zjistěte více v článku – Xylitol >

Co jsou zdravé žvýkačky?

Zdravé žvýkačky je slovní spojení nebo označení (definice), které se zatím nepoužívá. Můžeme jej vídat v USA, ale lidé v České republice ani v Evropě o těchto žvýkačkách neví. Vy ale máte možnosti to změnit. Zjistíte, že zdravé žvýkačky existují a budete přesně vědět, co si pod tímto pojmem představit. Žvýkání samo o sobě je velmi zdraví prospěšný proces. A když si k tomu ještě zvolíte vhodné žvýkačky – zdravé žvýkačky, bude to mít umocněný efekt. Co si pod pojmem “zdravé žvýkačky” představit? Pojďme na to!
Zjistěte více v článku – Zdravé žvýkačky >

Co je žvýkačka?

Žvýkačka je pochutina rozšířená po celém světě. Posledních mnoho let je na trhu se zbožím natolik přístupná lidem, až se na ni zapomnělo. Je nevědomě považována za běžně dostupné zboží, ničím zajímavé. Opak je ale pravdou. Zdravotní přínos žvýkačky je vzhledem k ceně a velikosti obrovský. A proto jsme se žvýkačkou jako takovou začali zabývat. Rádi bychom vám ukázali její krásu a přínos pro Vás i Vaše děti, kterého můžete za pár korun využívat plnými doušky.
Zjistěte více v článku – Žvýkačka >

Nákupní košík
Přejít nahoru